Piščanec z žara po mediteransko

Piščanec z žara po mediteransko
Objavljeno: 11. 07. 2014

Za družinsko kosilo potrebujemo:

  • 4 fileje piščančjih prsi
  • 10 malih gomoljev mladega krompirja
  • 4 žlice čebulne marmelade s timijanom Lojz Lojz
  • rožmarinovo sol Lojz Lojz
  • olje drobnjaka Lojz Lojz

Dan pred načrtovanim kosilom piščančje fileje premažemo z oljem drobnjaka Lojz Lojz in posolimo s ščepom rožmarinove soli Lojz Lojz. Postavimo v hladilnik čez noč. Naslednji dan mariniramo meso spečemo na žaru – peče se približno 20 minut. Medtem mlad krompir dobro speremo in osušimo, prerežemo na pol in neolupljene posolimo s ščepom rožmarinove soli Lojz Lojz ter postavimo v žerjavico pod žarom za čas 30 minut. Na krožnik položimo mlad krompir in ga pokapljamo z oljem drobnjaka Lojz Lojz, nanj položimo pečen file piščanca in dodamo žličko čebulne marmelade s timijanom Lojz Lojz.